PRIMERA ESCOLA FEMENINA DE CESTA PUNTA

HISTÒRIA

La cesta punta va ser practicada professionalment per dones a finals del s. XIX, a València primer i després a Barcelona, però la iniciativa no va ser promoguda ni va tenir prou suport per poder seguir creixent amb èxit, motiu pel qual i es va perdre a favor d’altres modalitats. Amb tot hi ha hagut dones que han tingut interès per aquest esport i l’han practicat de manera molt minoritària.

Des de l’any 1998 un grup de dones pelotaris va sorgir a l’escalf del Club Vasconia participant en els campionats organitzats pel club. Arribant a competir en el Primer Campionat de Cesta Punta Femenina de Cataluya. Fins l’any 2015 hi ha hagut diferents trobades amb altres pelotaris del Sud de França i Bizkaia, 

Des de l’any 2016 hi ha hagut un ressorgiment d’aquest grup, on actualment hi ha 8 dones en competició i 3 a  l’Escola de cesta punta infantil i juvenil. Coincidint també amb l’any 2016 s’han iniciat diferents iniciatives que impulsen aquest esport i especialment en l’àmbit femení. Podeu veure part de la història il·lusrada a la galeria de fotografies.

Actualment les jugadores competeixen en 3 de les 4 categories del Campionat de Catalunya i Campionat Social que organitza el Club Vasconia. A més a més també participen a trobades internacionals i campionats organitzats al País Basc. 

Properes trobades
2 i 3 DE FEBRER 2019:
Campionat femení organitzat per Berritxu Zesta Eskola. Berriatua

Últimes notícies

1 I 2 DESEMBRE DE 2018

EL CLUB VASCONIA HA PARTICIPAT A LA TROBADA INTERNACIONAL FEMENINA A BERRIATUA.

Un total de 7 pelotaris del club Vasconia, representant a Catalunya, han assistit a la trobada juntament amb altres jugadores de Euskadi, Navarra, Iparralde, Occitània.

Crónica de ETBi https://www.eitb.eus/es/deportes/otrosdeportes/videos/detalle/6032225/video-la-cesta-punta-femenina-plena-efervescencia-/

III Trobada internacional. Berriatua 2018